TORUN BJURMAN

Världspremiär! Kollektion: Österlen av Artbytorun.se

juli 10, 2016

Tags:

I dag lanserar jag min nya handmålade keramikkollektion med mönstret: Österlen. Keramiken är tillverkad av stengodslera, vilket är den absolut bästa leran. Stengodsleran bränns vid mycket hög temperatur vilket betyder att den färdiga keramiken kan användas i vanlig ugn och diskmaskin.

FullSizeRender(1)

Kontakta mig för att se keramiken i min ateljé i Skillinge, Österlen, under sommaren. Jag har inga regebundna öppettider, men skicka ett sms på 0709-50 56 41 så öppnar jag och visar. Efter sommaren finns det möjlighet att se keramiken i Stockholm.

FullSizeRender(2)

Inspirationen till mönstret Österlen har jag hittat på skånska hus och gårdar.

FullSizeRender(3)

Mönstret är handmålat. Kermiken är glacerad. I samarbete med en mycket duktig och erfaren keramiker har jag hittat en teknik som gör att stengodset är glacerat och blankt samtidigt som vi kunnat bevara en matt grövre struktur på själva mönstret.

FullSizeRender(4)

FullSizeRender(5)

FullSizeRender(6)

FullSizeRender(7)

Till skillnad från lergods blir stengods mycket hårt och släpper inte igenom vatten och därmed inte heller bakterier och smuts.